Tropic Marin Elimi-Aiptas üvegrózsa elleni szer 50 ml

3 600 Ft

Gyártó: Tropic Marin
Egységár: 72000 Ft/liter
Raktárkészlet: Raktáron
Várható szállítási idő: 1-2 munkanap

Mennyiség megadása

Szállítási díjaink az alábbiak szerint alakulnak:

Súlyhatár Ár
3 kg-ig 1.690 Ft
4-10 kg-ig 1.990 Ft
11-20 kg-ig 2.490 Ft
21-25 kg-ig 2.990 Ft

Részletes leírás

Tropic Marin Elimi-Aiptas üvegrózsa elleni szer 50 ml


A tengeri akváriumban elszaporodó üvegrózsa (Aiptasia) nem csak esztétikai probléma, de a kifejlett példányok, csalánozó képességüket tekintve veszélyesek lehetnek a korallokra és más érzékenyebb állatokra is.

Az üvegrózsák teljes kiirtása lehetetlen vállalkozás, de túlszaporodásuk megakadályozására hatékony megoldást kínál az 50 ml kiszerelésű Tropic Marin Elimi-Aiptas.

Az Elimi-Aiptas egy hidroxid alapú vegyület, amit a csomaghoz mellékelt injekciós tűvel felszerelt fecskendővel kell az üvegrózsák vagy más nem kívánatos csalánozók testébe juttatni, így azok pillanatok alatt elpusztulnak. Mivel az üvegrózsák a legkisebb érintésre is visszahúzódnak a dekoráció üregeibe, célszerű az üvegrózsairtó alkalmazásának idejére az akvárium áramoltatását kikapcsolni, mert így a nem közvetlenül az állatok testébe juttatott szer is kifejtheti hatását.

Mivel a Tropic Marin Elimi-Aiptas igen kis mennyiségben is hatékony, rendszeres használat mellett sincs hatással az akvárium vízértékeire, biológia stabilitására.

Korallszirt tipp: az üvegrózsák elszaporodását a vegyszerek mellett olyan, üvegrózsa evő állatok betelepítésével is kordában tarthatjuk mint: a Lysmata wurdemanni garnéla, a Tomentosus acreichthys üvegrózsaevő hal, vagy a Chelmon rostratus csipeszhal

Fontos: a szer bőrirritációt okozhat, ezért kerüljük a szerrel való közvetlen érintkezést
Fontos: a tengervízzel érintkező szer fehér kicsapódása normális jelenség